Interessert i samojed?


Ingen konkrete valpeplaner pr d.d.  


Jeg krever at de som er interessert i valp fra oss kommer på besøk før jeg eventuelt setter dere på valpeliste. I perioder er jeg treg (!) til å svare på mail. I en hektisk hverdag med barn, mange hunder, jobb og gårdsbruk står ikke det å svare på forespørsler om kommende kull langt fram i tid øverst på lista mi. Det er svært mange som ønsker seg valp for tiden, og jeg rekker ikke over å svare alle.Line Buan - buan.line (a) gmail.com
Valp fra oss

Valpekjøper?

Som valpekjøpere er dere velkommen på besøk for å hilse på oss og hundene våre! De første leveukene skal valpene ha ro, men når de blir litt større vil de gjerne hilses på! Hos oss vil dere også møte mange av valpenes slektninger. Send meg en mail for å finne et passende tidspunkt for besøk.


For meg er det av stor viktighet at valpen får et godt liv! God kjemi mellom oppdretter og valpekjøper er viktig for at jeg skal vurdere deg/dere som valpekjøpere. Jeg vil vite mest mulig om hvordan valpen får det hos dere, hvorfor dere ønsker dere samojed/border collie, hvilken erfaring dere har med hund fra før (lite praktisk erfaring er ikke nødvendigvis et hinder), hvilke interesser dere har. Jeg ønsker at valpene fra vårt oppdrett skal komme til aktive, positive og gode hjem som har satt seg grundig inn i det å ha hund, og er forberedt på ta seg av hunden de neste 10-15 årene. Jeg har selvsagt rett til å si nei til valpesalg om ikke magefølelsen min stemmer, derfor krever jeg at dere kommer på besøk minst en gang, og har mye kontakt før valpen er leveringsklar.


Som valpekjøpere har dere har mulighet til å stille oss alle spørsmål dere kan tenkes å ha angående valpen og hundeholdet ut hundens liv. Vi kan selvsagt ikke svare på absolutt alt, men det vi ikke vet svaret på skal vi forsøke å finne ut som best vi kan. Vi ønsker å følge valpens utvikling gjennom livet og sette pris på å ha kontakt med våre valpekjøpere, enten via mail, telefon eller besøk.

Hva vi krever av deg som valpekjøper:

- At dere tar HD/AA røntgen, og øyenlyser hunden ved 18 måneders alder
- At vi får beskjed om dere ikke kan ha hunden lenger, og at vi har førsterett til å kjøpe hunden tilbake.
- At dere følger opp med de vaksiner valpen skal ha, også når den er blitt voksen.
- At hunden får vokse opp i et trygt og godt hjemmemiljø, og være en del av familien.
- At du er glad i å gå lange turer i skog og mark, uansett årstid.

- Vi ønsker at dere gir oss tilbakemelding om hunden skulle få arvelige defekter eller sykdom, dette for at vi skal kunne ta hensyn til dette i videre avlsarbeid.

At hunden røntges for HD/AA ved ca 18 måneders alder er svært viktig for vårt videre avls-arbeide, og for rasen som helhet. Dette er sykdommer man jobber for å unngå, og for å klare det trengs valpekjøperens hjelp . At hunden blir røntget og øyenlyst gir oss en tilbakemelding vårt avlsarbeid, slik at vi kan jobbe for at rasen også i fremtiden skal være en sunn og frisk rase. Det bør også være av interesse for deg som hunde-eier å vite mest mulig om hundens helsestatus. Derfor krever vi at dere HD/AA røntger og øyenlyser hunden ved 18-24 måneders alder.

Å være valp hos oss

Valpene leveres ved tidligst 8 ukers alder. De er da veterinærkontrollert, vaksinert, mikrochippet, avmakket, og registrert i Norsk Kennel Klubb.


Valpene som fødes her hos oss bor selvsagt inne. De første ukene bor valpene på loftstua, hvor de er skjermet fra familiens øvrige hunder og barn. Når de er noen uker gamle flytter de ned på stua. Der deler vi stua i to med valpegrinder, slik at valpene lever blant oss og blir vant til alt som foregår i en vanlig familie. Valpene vil være med på turer i skog og mark, sitte på i bil, være litt i hundegård og oppleve ulike underlag. Valpene vil være sosialisert på ulike miljøer, mennesker, dyr og lyder, og vil ha et godt grunnlag for videre sosialisering hos deg. Den jobben vi gjør med sosialisering mens valpene er hos oss er svært viktig, men det er også like viktig at du fortsetter denne jobben når valpen har flyttet til sitt nye hjem!